a
 

Bogat program povodom Dana opštine Dimitrovgrad od 21. do 23. septembra

Dan opštine Dimitrovgrad ove godine će bogatim i raznovrsnim programom biti obeležen u periodu od 21. do 23. septembra.

U četvrtak, 21. septembra, u crkvi Roždestvo Presvete Bogorodice sa početkom u 8:00 časova biće održana liturgija povodom praznika Roždestvo Presvete Bogorodice, nakon koje će ulicama grada krenuti litije.

Svečana sednica povodom Dana opštine Dimitrovgrad 2016. godine

U 14:00 časova u velikoj sali Centra za kulturu biće održana svečana sednica, dok je za 15:30 zakazano svečano otvaranje novoizgrađene letnje scene u dvorištu Narodne biblioteke „Detko Petrov“.

Ljubiteljima tradicije i ručnih radova sigurno će biti zanimljiva izložba starih zanata i seoskog nasleđa, koja će biti postavljena u delu Balkanske ulice od centra do hotela „Sax-Balkan“.

Popodne i veče biće posvećeni sportu i muzici: od 16:00 časova na platou kod fontane u centru grada zainteresovani će moći da prisustvuju šahovskoj simultanki na otvorenom, a u isto vreme planiran je i nastup mažoretkinja. U okviru prvog Festivala duvačkih orkestara „Caribrod“, u 18:00 časova biće održan defile, nakon čega će sa početkom u 19:00 časova uslediti celovečernji koncert u velikoj sali Centra za kulturu.

Deo atmosfere sa prošlogodišnjeg takmičenja “Izađi mi na teglu”

22. septembar, petak, biće u znaku manifestacije „Izađi mi na teglu“, u kojoj će se prijavljeni učesnici nadmetati u pripremi domaćeg ajvara. U okviru takmičenja koje će u Sportskom centru „Park“ trajati od dolaska takmičara u 9:00 časova do proglašenja pobednika i dodele nagrada u 18:30 planirani su i muzički nastupi – nastup duvačkih orkestara, nastup „Caribrodskog orkestra“, kao i koncert rok benda, a najavljen je i program za najmlađe posetioce. Veče će biti završeno koncertom 70 godina KUD-a Caribrod u Centru za kulturu, čiji je početak zakazan za 20:00 časova.

14. Sajam balkanskog agrobiodiverziteta i seoskog nasleđa

Subota, 23. septembar, rezervisana je za 15. Sajam balkanskog agrobiodiverziteta i seoskog nasleđa, koji će i ove godine biti održan na Smilovskim jezerima. U okviru sajma je, pored izložbe proizvoda nastalih u domaćoj radinosti, planiran i bogat i raznovrstan program koji će obuhvatiti takmičenja u pripremi čobanskog pasulja, riblje čorbe, lovačkog gulaša, kao i izlaganje, pripremu i degustaciju „caribrodskog doručka“. Takođe, biće održano tradicionalno ribolovačko takmičenje „Plovkom protiv droge“, takmičenje u gađanju glinenih golubova i radio-orijentiringu. Posetioci sajma moći će da prisustvuju i demonstraciji striže ovaca i obrade kopita, kao i tradicionalnih zanata poput predenja vune i pletenja vunenih čarapa, tkanja pirotskog ćilima, izrade duvačkih instrumenata od drveta i korpi od pruća. KUD Caribrod predstaviće se narodnim igrama, a posetioci će moći da uživaju i u etno muzici sa ovog područja.

Ljubitelji sporta imaće priliku da u subotu u Sportskom centru „Park“ proprate i košarkaške utakmice u kojima će učestvovati kadetkinje i kadeti Vojske R. Srbije i R. Bugarske, a koje počinju tačno u podne.

Kompletan program pogledajte klikom na link.

  D. Jelenkov

  Foto: Internet portal FAR

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bez komentara

Ostavi komentar