„Nojeva barka“ pravi najbolji ajvar u Dimitrovgradu

Ekipa „Nojeva barka“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja u pripremi ajvara „Izađi mi na teglu“, koje je drugu godinu zaredom održano u Dimitrovgradu. Članovi pobedničke ekipe poneli su titulu kraljeva ajvara, a šampionski pehar uručio im je Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad. Recept za vicešampionski ajvar imala je ekipa „Složne domaćice”, dok je treće mesto pripalo ekipi „Gojin Dol”.

Svim učesnicima današnje manifestacije dodeljene su zahvalnice, a prvoplasirana ekipa je osvojila šporet na drva “Smederevac“, dar kompanije „Milan Blagojević“ iz Smedereva. Na današnjoj gastronomskoj smotri učetvovalo je 14 ekipa, a najbolje ajvardžije je birao tročlani žiri u sastavu Nebojša Videnov, Danijela Denčev i Saša Kolev.

Takmičenje u pripremi ajvara zatvorio je Vladica Dimitrov, predsednik opštine.

„Želim da se zahvalim svima koji su danas po ovakvom vremenu bili ovde. Čestitam svim takmičarima koji su učestvovali na današnjoj manifestaciji Izađi mi na teglu. Dimitrovgrad se je još jednom pokazao kao odličan domaćin i nadam se da ćemo se videti i iduće godine“, rekao je Dimitrov.

Četvrta sezona karavana “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će 30-ak gradova. Veliko finale na programu je 14. oktobra u Sokobanji.

Organizatori ovog događaja bili su „Sportsko turistički centar Dimitrovgrad“ i opština Dimitrovgrad, a generalni pokrovitelj kompanija „Roda“.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Saško Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar