a
 

U toku asfaltiranje lokalnog puta Prtopopinci – Brebevnica u dužini od 2.7 kilometara

Na teritoriji opštine Dimitrovgrad u toku su radovi na asfaltiranju lokalnog putnog pravca Prtopopinci – Brebevnica u dužini od 2.7 km. Radove izvodi preduzeće „Drumovi A&D“ iz Pirota.

Širina kolovozne trake iznosi 3.5 metara., dok su bankine sa obe strane na ovoj deonici puta po 1 metar.  Celom dužinom puta sa leve strane postoji odvodni jarak za odvod atmosferske vode. Postavljeno je 11 cevastih propusta sa ulaznim i izlaznim glavama, a biće saniran i most na Prtopopinskoj bari, kaže u izjavi za FAR, Žan Conević, opštinski većnik za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu.

Vrednost ukupne investicije iznosi 33.500.000 dinara. Sredstva su obezbeđena iz republičkog budžeta i budžeta opštine Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Žan Conević

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar