a
 

Održana tribina “Podržimo dojenje zajedno“ u Domu zdravlja

Povodom Svetske nedelje dojenja, polivalentna patronaža Doma zdravlja u Dimitrovgradu organizovala je juče tribinu pod sloganom “Podržimo dojenje zajedno“. Učešće u razgovoru uzelo je nekoliko trudnica, porodilja i majki sa već odraslom decom, sa ciljem da se ukaže na značaj dojenja, kao i na pružanju podrške majkama u nedeljama kada se dojenje uspostavlja.

„U radionici interaktivnog karaktera buduće majke mogle su čuti iskustva i savete iskusnih majki koje imaju jedno ili više dece, kao i kakav je značaj dojenja u životu jedne žene. Najvažnije je da se porodiljama pruži podrška svih ukućana, kao i da se ostvari saradnja sa polivalentnom patronažom, kako u periodu trudnoće, tako i nakon porođaja“, kaže za FAR Suzana Milev, patronažna sestra u dimitrovgradskom Domu zdravlja.

Preko 150 zemalja u svetu obeležava Svetsku nedelju dojenja. Institut ze javno zradvlje Srbije “Milan Jovanović Batut“ svake godine pod različitim sloganom uključuje zdravstvene ustanove širom zemlje u obeležavanje ovog događaja.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar