a
 

Bosilegradski atletičar Stefan Radovanov učestvovaće na ovogodišnjem Sofijskom maratonu

Atletičar Stefan Radovanov iz Bosilegrada učestvovaće na ovogodišnjem Sofijskom maratonu, koji će u nedelju 15. oktobra biti održan u prestonici Bugarske.

Reporterska ekipa portala „Far“ zatekla je ovog 53-godišnjeg oficira u penziji na bosilegradskom stadionu „Peskara“, gde vredno trenira i priprema se za još jedan sportski izazov u životu.

„Želja mi je da nakon 30. jubilarnog Beogradskog maratona, na kojem sam učestvovao aprila ove godine, istrčim i Sofijski maraton. Stazu dugu 42km i 195m na maratonu u Beogradu istrčao sam za 4 sata, 4 minuta i 17 sekundi, što je prosečno 10 km na sat. Očekujem da ću uspeti i ostvariti dobar rezultat i na Sofijskom maratonu“ – kaže ovaj sportista.

Radovanov je član veterana atletskog kluba „Mladost“ i sportskog udruženja za planinarstvo „Mladost“. Atletiku je zavoleo još kao dete i nastavio da je neguje tokom svog školovanja i službovanja u vojsci, a i sada kao penzionisani kapetan I klase. Pored trčanja, voli biciklizam i planinarstvo.

Septembra ove godine osvojio je srebrnu medalju na Balkanskom atletskom prvenstvu za veterane u bugarskom gradu Stara Zagora, kao član reprezentacije Srbije, a osvajač je medalja i na drugim atletskim takmičenjima.

Do sada je učestvovao na 4 polumaratona u Beogradu, kao i na polumaratonima u Kragujevcu, Novom Sadu i Solunu, a na maratonu u Sofiji biće to njegov prvi nastup.

Na prošlogodišnjem Sofijskom maratonu učestvovalo je oko 10.000 takmičara. Ove godine ovaj sportski događaj biće održan 15. juna , a početak trke zakazan je za 10:00 sati po lokalnom vremenu.

P. Videnov

Foto: Nenad Aleksandrov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar