NUNS i NDNV: Imenovanje Gajovića samo nastavak štetnog kadrovanja vlasti

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da imenovanje Aleksandra Gajovića za državnog sekretara za informisanje, na žalost, nikako ne predstavlja iznenađenje s obzirom na katastrofalnu kadrovsku politiku aktuelne vlasti u Srbiji.

NUNS i NDNV podsećaju da je vlast Aleksandra Vučića proteklih godina na ključne pozicije u državnoj nomenklaturi veoma često postavljala, pre svega, nekompetentne a često i moralno i profesionalno sporne pojedince. Ključni kriterijumi za takvo kadrovanje po pravilu nisu ni stručnost ni odgovornost već podobnost, poslušnost i lična privrženost Aleksandru Vučiću.

Posebno je sporna kadrovska politika u resoru kulture i javnog informisanja gde su prethodnih nekoliko godina za pomoćnike ministra i državne sekretare birani pojedinci sa veoma problematičnim karijerama i vrednosnim stavovima.

Svojevremeno je za pomoćnika ministra kulture za sektor informisanja i medija bio imenovan Dragan Kolarević, koji se “proslavio” zalaganjem za “prvi srpski kulturni ustanak” i sastavljanjem spiska 47 “nepodobnih” umetnika koji su za njega “nosioci pogubne antisrpske politike”.

Poslove državnog sekretara za informisanje do nedavno je obavljao Nino Brajović, čiji profesionalni kredibilitet je u novinarskim krugovima osporavan zbog izveštavanja sa ratišta u Hrvatskoj.

Ništa bolja kadrovska politika nije vođena ni u drugim resorima Vlade gde su na visoke državne pozicije postavljaniosuđivani zbog kafanske tuče, pripadnik zloglasnog odeljenja tajne policije, akterka “afere satelit”, sudija koji je potpisao oslobađajuću presudu episkopu Pahomiju koju je kasnije osporio Vrhovni sud…

Dakle, imenovanje Gajovića, koji žene ne smatra ravnopravnim sa muškarcima, samo je nastavak kadrovanja aktuelne vlasti na štetu građana Srbije.

Nezavisno udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Beograd-Novi Sad 13.10.2017.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar