Slobodna zona Pirot ponovo među najboljima na svetu

Peti put zaredom Slobodna zona Pirot je visoko rangirana od strane fDi magazine, Financial Timesa. Proglašena je pobednikom u kategoriji „Veliki korisnici“ kao najpovoljnije mesto u svetu za poslovanje velikih kompanija, objavljuje portal Pirotske vesti.

Kako fDi magazin piše „Slobodna zona Pirot privlači proizvođače koji žele izvoziti svoju robu, nudeći nekoliko programa podrške za izvoz“, a naglašen je značaj izgrađene infrastrukture u zoni i oko nje koji omogućava brz pretovar i skladištenje robe. Naglašeno je da u Slobodnoj zoni Pirot posluje Tigar Tyres deo Michelin grupe, kao i komapanija Irelly koje su najvećim delom orijentisane izvozu.

Kada je u pitanju podrška izvozu, Slobodna zona Pirot je predstavljena kao primer koji na najbolji način podržavaju komapanije koje rade u njoj, a koje svoje proizvode na najefikasniji način plasiraju na strana tržišta. Zahvaljujući tome Slobodna zona Pirot je dobila i nagradu za podršku izvozu.

Takođe, Slobodna zona Pirot je rangirana među najboljim zonama u svetu kada je u pitanju proširenje kapaciteta i podrška razvoju malih kompanija. U magazinu je navedeno da „Start-up kompanije locirane u Srbiji i slobodnim zonama mogu da apliciraju za program finansijske podrške investicijama koji pruža grantove do 8.000 € za početak proizvodnih aktivnosti.

Izvor: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar