a
 

BTF 2017: Komedija „Ženidba“ i ansambl pozorišta „Hristo Botev“ još jednom nasmejali publiku u Dimitrovgradu

XIII „Balkan teatar fest“ polako se bliži kraju, a pretposlednja predstava koju je u okviru ovogodišnjeg festivala mogla da pogleda publika u Dimitrovgradu bila je komedija „Ženidba“ u izvođenju dimitrovgradskog teatra „Hristo Botev“.

U komediji nastaloj po tekstu ruskog pisca Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i u režiji mlade rediteljke iz Dimitrovgrada Tamare Jankov pred poštovaocima teatra još jednom su se uspešno predstavili glumci dimitrovgradskog pozorišta – mlada glumica Jelena Kitanov u ulozi trgovčeve kćeri i buduće mlade, Milan Andrejević kao kolebljivi budući mladoženja, te Delča Gigov, Slavča Antov i Srđan Hristov u komičnim ulogama preostalih kandidata za ženidbu. Posetioci su uživali i u glumi Sonje Stanulov i Nadice Ivanov u ulozi provodadžika, kao i Nikolinke Rančev i Dragoljuba Pejčeva, koji su glumačkim umećem takođe doprineli humorističnosti predstave. U komadu učestvuju i Dragan Videnov i Nenad Gmitrov.

Pred posetiocima su na duhovit način još jednom izneta pitanja muško-ženskih odnosa, smisla i društvenog shvatanja udaje i ženidbe, a publika je dugotrajnim aplauzom nagradila još jedno uspešno izvođenje ove komedije na domaćoj sceni.

Podsetimo, premijerom „Ženidbe“ otvoren je prošlogodišnji, XII „Balkan teatar fest“. Osim nekoliko izvođenja u Dimitrovgradu, komad je predstavljen i pred pozorišnom publikom u Pirotu, dok je na međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta južne Srbije u Lebanu poneo čak tri nagrade – za najbolju kolektivnu glumačku igru, najbolji kostim i najbolju žensku epizodnu ulogu, koja je tom prilikom pripala Nadici Ivanov. Značajno priznanje dobio je i na međunarodnom festivalu amaterskih pozorišta, pantomime i satire „Velko K’nev“ u Topolovgradu, osvojivši veliku nagradu – „Zlatnu kamilu“.

Ovogodišnji „Balkan teatar fest“ zatvara se u ponedeljak, 16. oktobra, dramom „Nora“ po tekstu Henrika Ibzena i u izvođenju Dramsko-lutkarskog pozorišta iz Vrace. Početak predstave zakazan je za 19:30 časova.

D. Jelenkov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bez komentara

Ostavi komentar