a
 

Nemili događaj u rudniku “Podvirovi” u selu Karamanica kog Bosilegrada

Rudar D. R. (24) iz sela Zli Dol, koji živi u selu Donja Ljubata, teško je povređen 23. oktobra oko 6 časova u jami “Podvirovi” u selu Karamanica, Privrednog društva za vađenje ruda i ostalih obojenih metala “Bosil metal” DOO Bosilegrad, saznaje FAR.

Pod okolnostima koji se još utvrđuju, D.R. je zadobio teške povreme. On je hitno operisan u KC Niš gde mu je prišivena ruka i trenutno nije u životnoj opasnosti.

Ne navodeći identitet povređenog rudara, u Policijskoj upravi u Vranju potvrđuju incident u jami preduzeća “Bosil metal” u Karamanici koji je prijavljen Policijskoj stanici u Bosilegradu.

– O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu koje se izjasnilo da policija prikupi obaveštenja o ovom događaju, a da inspektor rudarstva izvrši uviđaj u jami. Rad je u toku, kaže portparol PU Vranje Goran Jovči, a prenosi Blic.

B. Ivanov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar