a
 

Uspešan vikend za karatiste „Caribroda“ u Nišu i Požarevcu

Karatisti „Caribroda“ iz Dimitrovgrada osvojili su ukupno 17 medalja na turnirima koji su tokom vikenda održani u Nišu i Požarevcu. Na međunarodnom karate turniru “Grand prix Niša“ koji je održan 28. oktobra dimitrovgradski karatisti uzeli su 11 medalja, zlatnu, 4 srebrne i 6 bronzanih, dok su na Nacionalnom karate turniru “C“ klase, 29. oktobra u Požarevcu osvojili 6 odličja, 3 zlatna, 2 srebrna i bronzano.

Na turniru u Nišu KK „Caribrod“ predstavljalo je 16 takmičara u ukupno 20 nastupa. Zlatnu medalju u borbama osvojio je junior Uroš Lekov. Srebrna odličja u pojedinačnoj konkurenciji osvojile su Elena Kamenov, Sofija Rangelov i Natalija Zarkov, a u ekipnoj kata tim u sastavu – Sofija Rangelov, Natalija Zarkov i Vanja Gorčev. Bronzane medalje osvojili su ženski kata tim u sastavu – Elena Kamenov, Kristina Gocev i Sandra Ilijev, muški kata tim u sastavu Andrija Stankov, Marko iliev i Lazar Rangelov. Aleksandar Takov, Vanja Gorčev, Lazar Rangelov i Teodora Stankov bili su bronzani u pojedinačnim nastupima u katama.

Na takmičenju u Požarevcu šestoro članova KK „Caribroda“ osvojilo je isto toliko medalja. Zlatne medalje u katama pojedinačno osvojili su senior Marko Todorov, Elena Kamenov i Aleksandar Takov. U ekipnoj konkurenciji srebro je osvojio kata tim u sastavu – Elena Kamenov, Sandra Ilijev i Kristina Gocev, a u pojedinačnoj Lazar Rangelov. Sandra Ilijev bila je bronzana u katama pojedinačno.

Karate turnir u Nišu u organizaciji Karate kluba „Niš“ i Karate federacije Srbije okupio je 420 karatista iz 36 klubova iz Makedonije, Bugarske i Srbije. Na Nacionalnom karate turniru “C“ klase u Požarevcu nastupilo je preko 150 takmičara iz 15 klubova. Takmičenje je organizovano od strane Karate federacije Srbije, Karate saveza uže Srbije i Karate saveza Požarevca.

 A. Todorov (Izvor: Fejsbuk stranica Karate klub Caribrod – Dimitrovgrad)

Foto: Karate klub Caribrod – Dimitrovgrad

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar