Regionalna deponija Pirot ostvarila dobit od 6,9 miliona dinara

JKP Regionalna deponija u Pirotu, na čijem je čelu Nebojša Ivanov, u prvih devet meseci, umesto planiranih 5 miliona,  ostvarilo je dobit od 6,9 miliona dinara, što je odličan rezultat. U istom periodu,  deponovano je 22.394 tona otpada sa područja celog okruga, prenosi portal Pirotske vesti.

Ovakav izveštaj o poslovanju prihvatio je Nadzorni odbor sa  predsednikom Zoranom Krstićem.  Shodno  tome, prave se planovi za narednu godinu, koja će, kako kaže direktor Ivanov, doneti mnoge novitete.

“Pirot je na ekološkoj mapi Srbije čist grad iako se deponija nalazi na svega 5 kilometara od centra grada.  Zahvaljujući ovakvom radu, nalazimo se na spisku IPA fondova, sa kojim ćemo početkom naredne godine potpisati ugovore o projektima suve i morkre separacije i selektiranja otpada. Zajedno sa Užicem, Pančevom i  Sremskom Mitrovicom dobićemo 7,2 miliona evra za realizaciju pomenutih projekat” – konstatovao je Ivanov.

Sa ekološkog stanovišta deponija nema nikakav loš uticaj na životnu sredinu. Prema rečima  Nenada Đorđevića, koji prati sve parametre u vezi sa eventualnim zagađenjem zemljišta, vode i vazduha, merenja su konstantna i do sada nije bilo nikakvih problema, odnosno sve analize pokazuju da su pomenuti parametri u propisanim granicama . Analize su radile i nezavisne institucije i svi rezultati su transparentni.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar