a
 

Dančo Robertov i Radostina Balova iz Lukovita pobednici “Gmitrovdanske trke 2017”

Dančo Robertov i Radostina Balova iz bugarskog grada Lukovit, pobednici su “Gmitrovdanske trke 2017”, koja je danas održana u Dimitrovgradu.

Stazu dugu oko 1500 metara od crkve Rođenje Presvete Bogorodice do manastira “Sveti Dimitrije”, popularnog “Manastirčeta”, Roberto je pretrčao za 5 minuta i 59 sekundi. Na drugo mesto plasirao se Stefan Ćirić iz Pirota, a treći je bio Nikolaj Kirilov iz Lukovita.

Pobednica u konkurenciji seniorki, Radostina Balova iz Lukovita, istu stazu pretrčala je za 7 minuta i 56 sekundi, drugoplasirana Kamelija Andreeva, takođe iz Lukovita kroz cilj je prošla sa skoro minutom zaostatka, a treće mesto osvojila je Katja Semkova, atletičarka iz Vrace.

Pored glavne trke, Atletski klub “Balkan” organizovao je i trke za decu osnovne škole, koje su bile dužine od 200 do 500 metara, a sve su kao cilj imale portu “Manastirčeta”.

Za  najbolje atletičare obezbeđeni su pehar, medalje i diplome, a crkva „Rođenje Presvete Bogorodice“ darovala je ikone i krstove najboljim takmičarima. Za sve učesnike ovog nadmetanja obezbeđen je i zajednički ručak.

Organizator tradicionalne manifestacije „Gmitrovdanska trka 2017“, koja se ove godine organizuje po 14. put je atletski klub „Balkan“ uz podršku „Sportsko turističkog centra Caribrod“ i Sportskog saveza Caribrod, a pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad i hrama „Rođenje Presvete Bogorodice“.

Ovogodišnja „Gmitrovdanska trka“ bila je u znaku obeležavanja 30 godina organizovanja atletskih takmičenja u Dimitrovgradu i rada atletskog kluba “Železničar”, koji je kasnije preimenovan u “Balkan”.

U fotogaleriji pogledajte najzanimjivije detalje sa 14. “Gmitrovdanske trke“.

T. Aleksov

Foto: Slaviša Milanov/Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar