a
 

Predstavnici portala FAR učestvovaće na konferenciji Misije OEBS-a o razvoju medija u digitalnom dobu

Predstavnici Internet Portala FAR i udruženja „Emblema“ iz Dimitrovgrada učestvovaće na konferenciji pod nazivom „Agenda za promene: Razvoj medija u digitalnom dobu“, koju 16. i 17. novembra u hotelu Metropol u Beogradu, organizije Misija OEBS-a u Srbiji.

Cilj ovog događaja je da ponudi najnovije zakonodavne trendove u medijskoj politici u digitalnom okruženju, a Misija OEBS-a želi da uz podršku različitih inostranih i domaćih eksperata iz ove oblasti doprinese boljem razumevanju i znanju o ključnim principima savremene medijske politike u demokratskim društvima.

Konferencija će biti podeljena u četiri bloka: digitalno jedinstveno tržište i medijski pravni okvir za 21. vek; obezbeđivanje nezavisnosti regulatornih tela i stvaranje uslova za napredne digitalne mreže i inovativne usluge; bezbednost informacija i novinara u digitalnoj eri i nove tehnologije i budućnost novinarstva.

Kako se navodi u saopštenju Misije, konferencija će okupiti predstavnike različitih državnih institucija, novinare, predstavnike medijske industrije, medijske pravnike, IT stručnjake, akademike i predstavnike organizacija civilnog društva.

Na ovaj način Misija OEBS-a u Srbiji želi sa podstakne umrežavanje organizacija iz Srbije sa njihovim međunarodnim kolegama i udruženjima kako bi se stvorili preduslovi za buduće zajedničke aktivnosti i kontinuirano unapređenje znanja  u ovoj oblasti.

P. Videnov

Foto: NUNS

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar