Štand Tomice Milića iz sela Činiglavci pobednik manifestacije „Dani Caribrodske šušenice 2017“

Tomica Milić iz sela Činiglavci pobednik je ovogodišnje gastro-turističke manifestacije „Dani Caribrodske šušenice 2017“ koja je treći put zaredom održana danas u sportskoj hali u Dimitrovgradu. Drugo mesto pripalo je štandu Miljana Velčeva iz Dimitrovrada, a treće Banetu Mančiću iz Pirota. Nagradu za najlepše uređen štand dobila je ekipa “MM“ iz Pirota.

Na štandovima su se pored glavnog proizvoda takozvane “šušenice“, dimljenog svinjskog mesa, našli mesni i mlečni proizvodi, ajvar, marmelade, džemovi, domaća hrana, najbolja vina poznatih srpskih vinarija, kao i domaća radinost i tradicionalni proizvodi iz ovog regiona.

Posetioci su osim u kulinarskim specijalitetima mogli da uživaju i u kulturno-umetničkom programu u kome je nastupio svetski poznati ženski vokalni ansambl „Misterija ženskih glasova“ iz Sofije.

Manifestacija je okupila oko 200 izlagača, kako dimitrovgradskih, tako i iz raznih krajeva Srbije, kao i nekoliko hiljada posetilaca što iz Srbije, što iz susedne Bugarske. Istaknuti kuvar Stambol Geštamov iz Beograda, koji vodi poreklo iz sela Kusa Vrana, i ove godine je bio promoter manifestacije.

Оrganizatori ovogodišnje manifestacije su Ustanova za sport i turizam “Sportsko turistički centar Caribrod“ i opština Dimitrovgrad.

U foto-galeriji pogledajte najzanimljivije detalje sa manifestacije.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov/Aleksandar Todorov 

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar