a
 

Projekat “Unapređenje rada đačkog parlamenta u Gimnaziji Sv. Kirilo i Metodije u Dimitrovgradu” ulazi u završnu fazu

Centar za održivi razvoj “Prospera” iz Dimitrovgrada, u okviru realizacije projekta “Unapređenje rada đačkog parlamenta u Gimnaziji Sv. Kirilo i Metodije u Dimitrovgradu”, organizovao je u petak 24. novembra susret sa medijima u Edukativno-obrazovnom centru, na kome je predstavljen film nastao tokom studijskog putovanja grupe učenika u Bolonju.

Na susretu su mladi iskazali svoje utiske o poseti Bolonji, koji su veoma pozitivni, a poseban akcenat stavljen je na nove mogućnosti koje su mladi otkrili prilikom posete najstarijem nezavisnom univerzitetu u Evropi, a vezani su za mogućnost studiranja.

Studijsko putovanje realizovano je od 6. do 9. novembra, a 16 mladih učenika gimnazije “Sv. Kirilo i Metodije” iz Dimitrovgrada posetilo je Veneciju, Bolonju i Trst.

Projekat “Unapređenje rada đačkog parlamenta u Gimnaziji Sv. Kirilo i Metodije u Dimitrovgradu” finansira opština Dimitrovgrad u okviru Konkursa podrške mladima u Opštini Dimitrovgrad za 2017. godinu.

Na ovom susretu predstavljen je i film o studijskoj poseti Bolonji čija je realizacija poverena produkcijskoj kući “Positive Production”.

Film i foto-galeriju možete pogledati na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=_qd7nv9T4c4

https://we.tl/X4Wq6Niywv

T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar