a
 

Međunarodna konferencija „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“ 2. decembra u Pirotu

U Pirotu će u subotu 2. decembra, u velikoj i svečanoj sali Skupštine Grada, biti održana međunarodna naučno-stručna konferencija pod nazivom “Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“.

Promovisanje naučnih radova zasnovanih na aktuelnom stanju regionalnog razvoja u Srbiji sa akcentom na prekograničnu saradnju sa susednim državama, kao i promocija i podrška novoj industrijalizaciji sa posebnim osvrtom na region i Pirotski okrug su osnovni ciljevi održavanja ovog međunarodnog skupa.

Naučne radove prijavilo je blizu 90 autora sa uglednih naučnih institucija u zemlji i inostranstvu, a konferencija će okupiti učesnike iz deset zemalja Bugarska, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Slovenija, Srbija, Poljska, Kina, Grčka i Libija.

Međunarodnu konferenciju o regionalnom razvoju i prekogranilčnoj saradnji organizuju Grad Pirot, Ugovorna okružna privredna komora Pirot, Metropolitan univerzitet i Fakultet za menadžment Zaječar.

P. Videnov (izvor: UOPK Pirot)

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar