a
 

XVIII sednica SO Dimitrovgrad zakazana za 1. decembar – u četvrtak javna rasprava

U petak 1. decembra u 10:00 sati biće održana XVIII sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad sa 17 tačaka na dnevnom redu.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta, između ostalog, naći će se predlog odluke o utvrđivanju visine stope poreza na imovinu i predlozi rešenja o razrešenju v.d. direktora Centra za socijalni rad za opštinu Dimitrovgrad i o imenovanju direktora ove ustanove. Povodom ovih tačaka dnevnog reda za 30. novembar (četvrtak) u 14:00 časova zakazana je javna rasprava na koju su pozvani predstavnici nadležnih organa opštine, javnih službi, udruženja građana, medija i zainteresovani građani.

Na dnevnom redu sednice SO Dimitrovgrad su i predlozi odluke o mesnim zajednicama, o određivanju značajnih datuma opštine, o objavljivanju opštinskih propisa i drugih akata i o izdavanju Službenog lista opštine Dimitrovgrad.

Razmatranje i usvajanje predloga rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Statuta JP „Komunalac“, o davanju saglasnosti na Statut Centra za kulturu, o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i predloga Kodeksa o  ponašanju službenika i nameštenika opštine, su takođe tačke sa dnevnog reda najavljene sednice Skupštine opštine.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar