FK „Mladost“ impresivno do titule jesenjeg prvaka!

Sa osvojenih 34 boda, uz 48 postignutih i 8 primljenih golova, fudbalski klub „Mladost“ iz Bosilegrada na impresivan način stigao je do titule jesenjeg prvaka Pčinjske okružne lige. Zeleno-beli su u poslednjem kolu prvog dela prvenstva osvojili bodove službenim rezultatom 3:0, zbog nedolaska protivničke ekipe.

Lidersku poziciju na tabeli „Mladost“ nije ispuštala od početka do kraja polusezone. Redom su padali OFK „Rota“ (0:7), „Mladost“ (S) (0:4), „Trešnjevka“ (2:8), „Ternoci“ (4:0), „Vihor“ (1:2), BSK „Bujanovac“ (2:5), FSU „Južna pruga“ (2:0), „Pavlovac“ (1:4), „Čelik“ (5:0), „Alakince“ (1:3), „Biljači“ (3:0). Zeleno-beli su jedina neporažena ekipa i na svom kontu imaju 11 pobeda i jedan remi sa „Luginom“ (1:1). Tim „Mladosti“ na kraju prvog dela prvenstva ima sedam bodova više od drugoplasirane „Lugine“ i trećeplasiranog „Alakinca“.

Vladica Manasijev, trener FK „Mladost“ ocenio je, da je osvajanje titule jesenjeg prvaka velika stvar, ali je istakao da sezona nije završena:

„Zahvaljujem se svim igračima i upravi FK „Mladost“ na jesenjoj tituli. Odlično smo ušli u završnicu jesenjeg dela prvenstva i osvojili važne bodove, za koje verujem da će biti presudni za narednu sezonu. Sada idemo na zasluženi odmor, a onda na proleće ponovo da beležimo ovako sjajne rezultate, kako bi overili titulu prvaka za sezonu 2017/18“ – poručuje Manasijev.

Od samog osnivanja do danas glavni finanisijer i najvažniji oslonac u radu FK „Mladost“ je Opština Bosilegrad, uz veliko zalaganje predsednika opštine Vladimira Zaharijeva.

 A. Zareva

Foto: Antoneta Zareva

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar