Na sednici SO Dimitrovgrad usvojena odluka o javnim parkiralištima – Naplata parking mesta najverovatnije pre Nove godine

Na današnjoj sednici SO Dimitrovgrad usvojena je odluka o javnim parkiralištima. Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov izjavio je za skupštinskom govornicom da će naplata parkiranja u parking zonama u Dimitrovradu najverovatnje krenuti pre Nove godine, a cena parking mesta po satu iznosiće 30 dinara. „Što se tiče kaznenih odredbi koje se odnose na vozila sa bugarskim tablicama, kazne koje budu napisane za neplaćeno parking mesto biće date advokatima, koji će njihovim sistemom to rešavati“, istakao je između ostalog Dimitrov.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su odluku o određivanju značajnih datuma opštine Dimitrovgrad. Prema ovoj odluci značajni datumi biće: 14. februar – Sv. Trifun, 19. februar – Dan tragične pogibije Vasila Levskog, 3. mart – Dan oslobođenja Bugarske od Turskog ropstva, 24. maj – Dan bugarske prosvete i kulture i slovenske pismenosti, 8. septembar – Dan oslobođenja Dimitrovgrada od fašizma u Drugom svetskom ratu i 1. novembar – Dan prosvetitelja.

Na sednici je usvojena i odluka o izmenama odluke o maksimalnom broju zapošljenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave – opštine Dimitrovgrad. Prema ovoj odluci maksimalan broj zapošljenih na neodređeno vreme u „Opštinskoj upravi“ opštine Dimitrovgrad biće 44, u JP„ Komunalac“ – 150, u Predškolskoj ustanovi „8. Septembar“ – 32, u „Centru za kulturu“ – 10, u Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“ – 7, u Ustanovi za sport i turizam „Sportsko turistički centar Caribrod“ – 6 i u „Centru za socijalni rad“ za opštinu Dimitrovgrad 1 zapošljen na naodređeno vreme.

Odbornici su takođe usvojili rešenje po kome je dosadašnji v. d. direktor Centra za Socijalni rad za opštinu Dimitrovgrad Anita Markov, diplomirani psiholog imenovana za direktora ove ustanove, a usvojeno je i rešenje o obrazovanju opštinskog štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Između ostalog, usvojene su i odluke o utvrđivanju visine stope poreza na imovinu, o mesnim zajednicama na teritoriji opštine, kao i odluka o objavljivanju opštinskih propisa i drugih akata i o izdavanju Službenog lista opštine Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar