a
 

Putevi prohodni: Oprez za volanom zbog moguće pojave poledice u jutarnjim i večernjim satima

Nadležni u Auto-moto savezu Srbije kažu da je prohodnost puteva u Srbiji dobra, međutim saobraćaj usporava sneg koji provejava u pojedinim krajevima i u nižim predelima. Snežnog pokrivača ima i u višim planinskim predelima centralne i zapadne Srbije, na području Kopaonika, Sjenice, Zlatibora, Niša i Ćuprije.

Svi putevi u opštini Dimitrovgrad su prohodni, a ekipe JP “Komunalac” su pripravne i mehanizacija je spremna da reaguje u svakom momentu, kaže za FAR Saša Markov, opštinski inspektor za drumski saobraćaj.

Na učesnike u saobraćaju se apeluje da voze opreznije, naročito u jutarnjim satima i tokom noći, jer je zbog nižih temperatura moguća pojava poledice na kolovozu. Oprezna vožnja je neophodna i na brojnim deonicma na kojima je zbog radova izmenjen saobraćaj, kao i na putevima kroz stenske useke, jer su mogući sitniji odroni.

Tokom prethodnog vikenda na putevima u Pirotskom okrugu registrovane su 4 saobraćajne nezgode, u kojima su pričinjene manje materijalne štete, a u protekla 24 časa nije bilo udesa, saopšteno je iz Policijske uprave Pirot.

Prema podacima RHMZ-a, danas se slab sneg očekuje u centralnim i južnim krajevima, a u sredu će biti oblačno i ponegde sa snegom i kišom. Od četvrtka se očekuje toplije vreme.

P. Videnov (izvor: AMSS/RHMZ/PUPirot)

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar