MUP: Uhapšeno 97 osoba zbog krađa i razbojništava – Hapšenja i u Pirotu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 97 osoba koje se sumnjiče da su izvršili krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo.

U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata, koje su realizovane na teritoriji policijskih uprava Beograd, Kragujevac, Novi Pazar, Leskovac, Pirot, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Bor, Vranje, Zaječar, Jagodina, Sremska Mitrovica i Prokuplje, uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 300 teških krađa, krađa i razbojništava. Takođe, u okviru ovih akcija podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 48 osoba.

Policija je od osumnjičenih oduzela više predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, više mobilnih telefona i sim kartica, dva kompjutera, više komada nameštaja i tehničkih uređaja ukradenih iz kuća i stanova.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su A.P. (1999), zbog postojanja osnova sumnje da je počininila krivično delo razbojništva.  Sumnja se da je A.P. u saizvršilaštvu sa još dve osobe, za kojima je raspisana potraga, od oštećene, upotrebom sile i nanošenjem lakih telesnih povreda, ukrala 4.500 dinara.  Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.

KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv šest osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo teška krađa.

Policija je prilkom pretresa kod osumnjičenih pronašla tri električna šporeta, šporet na čvrsto gorivo, vertikalni zamrzivač, frižider, više komada nameštaja i različitih alata, ukradenih iz kuće oštećenog.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetsedmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa.

Policija je kod osumnjičenog pronašla motornu testeru, bakarni kotao i makaze za armaturu, ukradenih iz kuće oštećene.

Izvor i foto: MUP Srbije

Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar