a
 

Vikend bugarskog filma – “Rediteljke u bugarskoj kinematografiji” od 15. do 17. decembra u Beogradu

U Bioskopu Doma omladine Beograda 15, 16. i 17. decembra biće održan Vikend bugarskog filma, naslovljen „Rediteljke u bugarskoj kinematografiji“.

Kroz pet filmskih ostvarenja koja će biti prikazana u okviru ove manifestacije prisutnima će biti predstavljen “koloritni ženski pogled na svet, pogled koji je superioran jer se ne poredi ni sa kim, osim sa samim sobom od juče”.

Na otvaranju u petak, 15. decembra, prisutnima će se obratiti zamenica ambasadora u Ambasadi R. Bugarske u Beogradu Iva Kruleva i rediteljka Iglika Trifonova, a prve večeri biće prikazan film “Tužilac, branilac, otac i njegov sin” u režiji Iglike Trifonove.

U subotu, 16. decembra, zainteresovani će moći da pogledaju film “Bezbožnica” rediteljke Ralice Petrove i dokumentarni film “Od Kremone do Kremone” Marije Averine. Za drugo veče planiran je i razgovor sa publikom na temu “Koliko smo nove?” – diskusija o poziciji filmskih autorki u svetu i regionu, Bugarskoj i Srbiji. O datoj problematici govoriće rediteljka Iglika Trifonova, producentkinja filma “Bezbožnica” Rusica Vlkanova, rediteljka dokumentarnih filmova Andrijana Stojković i teoretičarka filma Ivana Kronja.

Vikend bugarskog filma završava se u nedelju, 17. decembra, projekcijom filmova “Žeđ” u režiji Svetle Cocorkove i “Odeljenje XIa” rediteljke Mihaele Komitove.

Organizatori Vikenda bugarskog filma su Ambasada Republike Bugarske u Beogradu i Dom omladine Beograd, a cena ulaznice je 250 dinara. Otvaranje je zakazano za 19:30, dok projekcije u subotu i nedelju počinju u 18:00 časova.

Više informacija o filmovima možete pročitati ovde.

D. Jelenkov

Foto: Fejsbuk stranica Doma omladine Beograda

Bez komentara

Ostavi komentar