U Dimitrovgradu održan okružni turnir u malom fudbalu za decu

Drugu godinu zaredom u sportskoj hali u Dimitrovgradu danas je održan okružni turnir u malom fudbalu za decu 2007. godište i mlađe. Na turniru je učestvovalo 7 ekipa iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i grada domaćina takmičenja. Rezultat nije bio u prvom planu, već da se kroz igru i druženje ukaže na uticaj sporta i fizičke aktivnosti na pravilan razvoj dece.

Direktor STC „Caribrod“ iz Dimitrovgrada Vasil Andrejev kaže za portal FAR da se nada da će turnir postati tradicionalan, kao i da u narednom periodu buđe uvršten u plan i program Sportsko turističkog centra i Sportskog Saveza „Caribrod“.

„Organizacijom sportskih manifestacija ovog tipa idemo u dobrom smeru jer usmeravamo dečake i devojčice na prave vrednosti. Nadamo se da ćemo u budućnosti podstaći što više dece da se bave ne samo fudbalom, već i ostalim sportovima koje nudi opština Dimitrovgrad, a ima ih poprilično“ – ističe Andrejev.

Organizatori fudbalske smotre za najmlađe su Fudbalski klub „Balkanski“, Sportsko turistički centar „Caribrod“ i Sportski Savez „Caribrod“, uz podršku opštine Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar