Dimitrovgrađanin Nenad Stojanov osvojio Međunarodni turnir u stonom tenisu “Dimitrovgrad 2017“

Dimitrovgrađanin Nenad Stojanov osvojio je Međunarodni turnir u stonom tenisu “Dimitrovgrad 2017“ koji je danas održan u sportskoj hali u Dimitrovgradu. On je u finalu bio bolji takođe od domaćeg takmičara Aleksandra Sokolova rezultatom 3:0. U susretu za treće mesto tridesetogodišnja stonoteniserka iz Sofije Sabina Radina nadigrala je dimitrovgradskog stonotenisera Bobana Stanulova sa 3:0.

Pobednik turnira Nenad Stojanov izjavio je za portal FAR da titula najboljeg ima još veću težinu imajući u vidu veoma dobru konkurenciju.

„Turnir je zaista bio odličan. Odigrao sam dobro i na visokom nivou sve mečeve. Naročito sam zadovoljan što sam uspeo da osvojim prvo mesto u izuzetnoj konkurenciji stonotenisera iz Niša, Pirota, Dimitrovgrada i susedne Bugarske, među kojima je bila i jedna bivša reprezentativka ove zemlje“ – istakao je Stojanov.

U ime organizatora prisutnima se obratio Vladimir Dončev, predsednik STK „Caribrod“ koji je izrazio nadu da turnir postane tradicionalan, kao i da se od sledeće godine poveća masovnost ovog takmičenja.

Današnji turnir okupio je 20 sportista koji su bili podeljeni u 4 grupe po 5 takmičara. Nakon toga na programu su bile eliminacione faze, počev od 1/4 finala pa sve do samog kraja. Organizatori ovog sportskog nadmetanja bili su Stonoteniski klub „Caribrod“, STC „Caribrod“ i Sportski savez „Caribrod“, uz podršku opštine Dimitrovgrad.

U fotogaleriji su nazanimljiviji detalji sa turnira.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar