a
 

Putevi prohodni – Oprez za volanom zbog snega i leda na kolovozu!

Na području opštine Dimitrovgrad i u drugim rejonima Srbije pao je novi sneg, a prema podacima iz meteorološke stanice u Željuši visina snežnog pokrivača jutros u 7:00 sati iznosila je 9 cm.

Saša Markov, opštinski inspektor za drumski saobraćaj kaže za FAR da su putevi prohodni u zimskim uslovima uz obaveznu upotrebu zimske opreme, naročito u višim planinskim delovima opštine.

Markov ističe da su ekipe JP „Komunalac“ izašle na teren jutros u 4:00 časa i da se čiste putevi i ulice prvog prioriteta, za sada nema problema u saobraćaju, a prohodni su i putni pravci ka dimitrovgradskim selima.

Visina snežnog pokrivača u 7:00 časova prema podacima RHMZ-a sa pojedinih glavnih meteoroloških i običnih klimatoloških stanica u Srbiji:

Kopaonik 46 cm

RC Kukavica – Vlajna 35 cm

Stara planina – Babin zub 32 cm

Zlatibor 26 cm

Jastrebac 25 cm

RC Sjenica – Radišića brdo 20 cm

Kuršumlija 14 cm

Sjenica 13 cm

Ćuprija 12 cm

Niš 11 cm

Crni vrh 10 cm

Dimitrovgrad 9 cm

Pirot 7 cm

Babušnica 2 cm

Bela Palanka 1 cm

Vozačima se savetuje oprez za volanom zbog snega i leda na kolovozu, a prema zvaničnoj prognozi od sutra se očekuje otapanje snežnog pokrivača i porast dnevnih temepratura.

P. Videnov

Foto: Danijela Apostolov Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar