a
 

Novogodišnje radosti: Dimitrovgradska opština obezbezbedila paketiće za najmlađe

Povodom Novogodišnjih praznika opština Dimitrovgrad i ove godine obradovaće dimitrovgradske mališane. Opština je za svu decu uzrasta do 10 godina, odnosno do 4. razreda osnovne škole, obezbedila novogodišnje paketiće.

U Opštinskoj upravi kažu da spiskove dece koja pohađaju osnovnu školu „Hristo Botev“ i predškolsku ustanovu „Osmi septembar“ izrađuju i dostavljaju ove obrazovne ustanove.

Ostalu decu prijavljuju roditelji u kancelariji Odseka za društvene delatnosti, pored Opštinskog uslužnog centra. Prilikom prijavljivanja dostavlja se zdravstvena knjižica deteta na uvid kao dokaz o prebivalištu. Prijavljivanje se obavlja najkasnije do 22. decembra

P. Videnov

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar