a
 

Praznični koncert bugarskog sastava LE CONTESSE QUATTRO 22. decembra u Narodnom pozorištu u Nišu

Povodom Božićnih i Novogodiših praznika, generalni konzulat Republike Bugarske u Nišu, niška muzička škola i grad Sofija poklanjaju nišlijama praznični koncert koji će biti održan u petak, 22. decembra u Narodnom pozorištu, sa početkom u 19:00 sati.

Nišlijama će se predstaviti formacija „Le contesse quattro“ iz Bugarske – primadone Ina Petrova (sopran), Nadežda Kondaklieva sopran, Venera Meleki sopran i Aleksandrina Stojanova (mecosopran).

Njima će se na koncertu pridružiti i orkestar učenika Muzičke škole u Nišu, koji ima odličnu saradnju sa nekoliko opština u Republici Bugarskoj.

Na programu će biti poznata dela klasične muzike svetskih kompozitora.

Ž. Kostić

Napisao/la

Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Bez komentara

Ostavi komentar