a
 

VIDEO – Halili Šefikula iz Avganistana o školovanju dece-migranata u pirotskim obrazovnim ustanovama

Halili Šefikula iz Avganistana je već godinu dana u Tranzitno-prihvatnom centru u Pirotu. Za portal FAR kaže da je zadovoljan odnosom lokalnog stanovništva prema izbeglicama i srećan što dvoje njegove dece od ukupno petoro pohađa nastavu. On kaže da se deca iz škole vraćaju zadovoljna i da su dobro prihvaćena od strane drugova i nastavnika.

„Veoma smo zahvalni što nam organizacije obezbeđuju sve što nam je neophodno za naš boravak ovde, ali mogućnost koja je pružena našoj deci da se školuju za nas je najvažnija. Pomoć u savladavanju jezika i nastavak školovanja je za nas prioritetna“ – ističe Šefikula.

T. Aleksov

Produkcija: Internet Portal FAR, decembar 2017. god

Fotogalerija – Tranzitno-prihvatni centar za migrante u Pirotu

Medijski sadržaj je deo projekta „Migrantska kriza pred očima“ koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije u 2017. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Podeli vest
Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar