U Pirotu predstavljeni „Programi podrške poslovanju“ za 2018. godinu

U organizaciji Ugovorne okružne privredne komore Pirot (UOPK) danas su u skupštinskoj sali Gradske uprave Pirot velikom broju zainteresovanih privrednika predstavljeni novi programi podsticajnih mera za razvoj privrede za narednu godinu. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici brojnih ministarstava, a po rečima predsednika UOPK Pirot dr Dragana Kostića, predstavljeno je pet programa kojima država daje podršku za razvoj preduzetništva, kupovinu opreme i druge vidove pomoći, piše portal Pirotske vesti.

“Veoma smo zadovoljni jer su skupu prisustvovali i predstavnici nekoliko ministarstava, Razvojne agencije Srbije, Regionalne razvojne agencije Jug i mnogi drugi. Mislim da smo na vreme organizovali ovakav važan skup o čemu svedoči i veliki broj ljudi koji je prisustvovao prezentaciji” – kazao je dr Kostić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić rekao je da gradska uprava godinama unazad radi na poboljšanju ambijenta za poslovanje u gradu i za što veći broj novozaposlenih.

“To daje rezultate i UOPK Pirot već daje rezultat i mi smo zadovoljni saradnjom. Organizovali su već jednu obuku vezanu za primenu novog zakona o  PDV-u, ovo je druga obuka. Pored toga, prikazaćemo i prezentovati lokalne podsticaje koje mi preduzimamo a krajnji cilj je da Pirot još bolje mesto za investicije, poslovanje i novo zapošljavanje. Svi smo na istom zadatku jer imamo i lokalne inicijative, a dobro sarađujemo i sa državom” – kazao je gradonačelnik Vasić.

Predstavnik Ministarstva privrede Aleksandra Vučetić rekla je medijima da je izuzetno bitno da država sarađuje sa privrednicima, da se jača javno-privatno partnerstvo, da se što više sarađuje sa udruženjima privrednika i država treba da ide što više u tom pravcu”.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar