a
 

Koncert bugarskih operskih diva iz formacije LE CONTESSE QUATTRO i orkestra srednje muzičke škole u Narodnom pozorištu u Nišu

Povodom predstojećih praznika – Božića i Nove  godine, sinoć je u Nišu Generalni konzulat Republike Bugarske u saradnji sa Srednjom muzičkom školom i gradom Niš organizovao koncert u Narodnom pozorištu, na kome su nastupile četiri bugarske operske primadone iz Sofije.

Formacija LE CONTESSE QUATTRO i orkestar srednje muzičke škole  u Nišu izveli su dela poznatih svetskih kompozitora klasične muzike.

Publiku je najpre pozdravio  Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Edvin Sugarev koji je gostima čestitao predstojeće praznike i poželeo uspešnu 2018. godinu i dobro zdravlje.

Nakon pozdravne reči, mladi umetnici srednje niške muzičke škole nastupili sa svojim programom.

Potom su četiri operske dive održale predivan koncert, izvodeći dela poznatih svetskih kompozitora. Da se  muzičkim  sladokuscima dopao njihov program dokazuju burni aplauzi tokom nastupa.

Ovaj praznični celovečernji koncert, koji će uskoro biti prikazan na portalu FAR, zabeležili zabeležili su kamerom snimatelji Dejan Pertrović i Miki Dinić u produkciji FAR-a. Montažu potpisuje Žiža Kostić.

Ž. Kostić

Foto: Žiža Kostić

 

Napisao/la

Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Bez komentara

Ostavi komentar