a
 

Opština Dimitrovgrad objavila preliminarne rang-liste za dodelu studentskih stipendija

Opština Dimitrovgrad objavila je preliminarne rang-liste za dodelu studentskih stipendija za školsku 2017/2018. godinu.

Na osnovu ovogodišnjeg konkursa, studentima sa teritorije opštine Dimitrovgrad dodeljuje se ukupno 31 stipendija, u iznosu od 8.000 dinara u 10 mesečnih rata. Prema preliminarnim rezultatima, stipendiju dobija petoro učenika prve godine studija, 22 studenta osnovnih studija i četvoro studenata koji su na master studijama.

Ove godine ukupno 18 stipendija dodeljuje se samo na osnovu prosečne ocene u dosadašnjem studiranju, pa je zahvaljujući postignutom uspehu stipendije zaslužilo 16 studenata osnovnih i dvoje koji su na master studijama. Za preostale stipendije računati su bodovi kako na osnovu prosečne ocene položenih ispita, tako i na osnovu prosečnih mesečnih primanja po članu domaćinstva za period od januara do juna 2017. godine.

Preliminarne rang-liste možete pogledati i na sajtu Opštine Dimitrovgrad.

Prigovori na predlog rang-liste, obrazloženi u pisanoj formi, mogu se podneti Odseku za društvene delatnosti pet dana ot datuma objavljivanja predloga liste, odnosno od 22. decembra. Konačna rang-lista studenata koji će dobiti opštinske stipendije biće utvrđena i objavljena do 29. decembra 2017. godine.

D. Jelenkov

Foto: D. A. Videnov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bez komentara

Ostavi komentar