Zoran Gerov izabran za zamenika predsednika opštine, Srđan Savov za zamenika predsednika SO Dimitrovgrad

Sa 20 glasova za i 4 protiv, diplomirani ekonomista Zoran Gerov izabran je na poslednjoj ovogodišnjoj sednici lokalnog parlamenta za zamenika predsednika opštine Dimitrovgrad na predlog predsednika opštine. U obraćanju za skupštinskom govornicom Gerov je zahvalio odbornicima na ukazanom poverenju i izrazio nadu za iskrenom, kvalitetnom i korektnom saradnjom.

Opštinska izborna komisija je upražnjeno mesto odbornika dodelila profesoru istorije u dimitrovgradskoj gimnaziji Asenu Kocevu, kandidatu sa izborne liste “Ivica Dačić – SPS“, koji je tom prilikom položio svečanu zakletvu.

Takođe, sa 18 glasova za i 6 protiv, carinski službenik iz Dimitrovgrada Srđan Savov izabran je za zamenika predsednika SO Dimitrovgrad, a na osnovu člana 22. Poslovnika Skupštine Opštine Dimitrovgrad za šefa nove odborničke grupe SNS, SPS – Pokret socijalista, SDP, PUPS izabrana je Irena Pejčev.

Odbornici su usvojili odluku o izmeni odluke o verifikaciji mandata odbornika SO Dimitrovgrad, kao i rešenje o razrešenju dosadašnjeg člana Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad zaduženog za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu Žana Conevića, koji je nedavno podneo ostavku na tu funkciju.

Na zasedanju su takođe usvojene odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog profesionalnog upravnika i o pribavljanju nepokretnosti građevinskog zemljišta i objekata u katastarskoj parceli broj 1243 upisana u LN 29 KO Mojinci u javnu svojinu opštine Dimitrovgrad neposrednom pogodbom.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar