a
 

U susret Novoj godini tradicionalna izložba udruženja likovnih stvaralaca Dimitrovgrad

U galeriji „Metodi Meta Petrov“ u Dimitrovgradu sinoć je otvorena 22. tradicionalna godišnja izložba radova udruženja likovnih stvaralaca Dimitrovgrad, koje ove godine obeležava jubilej 20 godina postojanja. Postavka sadrži tridesetak slika, rađenih u raznim tehnikama – crteži, skulptura, ulje na platnu, koje predstavljaju dela 11 autora.

Izložbu je otvorio Zoran Andonov, upravnik galerije koji je tom prilikom rekao da članovi udruženja likovnih stvaralaca posvećuju slobodno vreme da daju svoj doprinos kulturi i umetničkom stvaralaštvu opštine Dimitrovgrad. Andonov im je poželeo puno uspeha u daljem radu, da istraju u svom nastojanju kako bi sačuvali i još više obogatili kulturno nasleđe ovog kraja.

Ljubitelji likovne umetnosti moći će da pogledaju radove dimitrovgradskih slikara do 20. januara 2018. godine.

U bogatoj fotogaleriji pogledajte umetničke radove dimitrovgradskih likovnih stvaralaca.

 A. Todorov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar