a
 

Dejvis kup: Srbija i SAD od 2. do 4. februara u Nišu, selektor Zimonjić završio sa igranjem za nacionalni tim

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država biće odigran od 2. do 4. februara 2018. godine u hali Čair u Nišu. Srbija je kao domaćin izrazila želju da ovaj susret bude odigran u Nišu, a definitivnu odluku o tome doneo je ITF (Međunarodna teniska Federacija) koja je vlasnik Dejvis kup takmičenja, navodi se na zvaničnom sajtu Teniskog saveza Srbije.

Selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić ističe da bi podloga mogla biti jedan od ključnih faktora koji će odlučiti ovaj duel.

„Niš je uvek bio sjajan domaćin i imali smo veliku podršku publike. Dve pobede smo ostvarili u Nišu  (protiv Švedske i Rusije), nadamo se da ćemo nastaviti sa uspešnim nizom. Šljaka je podloga koja najviše odgovara našem timu u odnosu na američke igrače koji bolje rezultate imaju na tvrdim i bržim podlogama“ – ističe Zimonjić.

Selektor Srbije kaže da njegovom timu nije bila naklonjena fortuna prilikom žreba za prvo kolo Dejvis kupa.

„Mislim da smo izvukli jednog od najjačih protivnika, imajući u vidu da smo na žrebu bili među nosiocima. Američki tim je izuzetno jak, predvodiće ga Džek Sok koji igra na završnom Mastersu, tu je i Sem Kveri koji je ove godine igrao sjajno na Gren slemovima, bio je jako blizu da se i sam kvalifikuje na završni tunir u Londonu. Osim njih tu su i Stivi Džonson, Džon Izner. Imaju i odlične kombinacije za dubl tim. Što se tiče nas, mislim da je dobro to, što igramo kod kuće. Nadam se da ćemo nastupiti u što jačem sastavu, da će svi igrači biti zdravi i da ćemo spremno dočekati taj susret“ – rekao je Zimonjić, koji je nakon 23 godine takmičenja u Dejvis kupu rešio da se povuče kao igrač našeg najboljeg nacionalnog tima.

Ukoliko se Srbija plasira u četvrtfinale, ponovo će biti domaćin protiv pobednika susreta Belgija – Mađarska.

 Ž. Kostić (Izvor: teniskisavez.com)

Foto: Žiža Kostić

Napisao/la

Živorad Žiža Kostić rođen je 1955. godine u Paraćinu, a od svoje prve godine živi u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, kasnije privatni fakultet (odsek Žurnalistika) na Institutu za studije „Ekoman“ Gračanica–Priština. Radio u Niškoj banci u Nišu i poslovnoj jedinici u Beogradu, kao i u Narodnom pozorištu Niš na poslovima poslovnog sekretara, ali ubrzo se opredeljuje za medije i novinarstvo. Na lokalnim televizijama u Nišu radi kao televizijski snimatelj (Televizija Star 5) i završava školu BBC-a u organizaciji ANEM-a. Član Udruženja novinara Srbije postaje 80-ih godina i kreće u profesionalne medijske vode u tek osnovanoj Gradskoj televiziji, poznatijoj kao Niška televizija. Vreme bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine ostavlja veliki trag u njegovoj karijeri i dobija zvanje ratnog snimatelja pri komandi treće armije. U jeku NATO bombardovanja snimio vazdušne napade na grad Niš i mnoge autentične snimke iz tog perioda, koji su obišli svet. 2009. godine na poziv tadašnjeg rektora Niškog univerziteta sa nekolicinom kolega i univerzitetskih profesora učestvuje u formiranju prve internet televizije jednog univerziteta u Srbiji. Iz ekonomskih razloga odustaje se od ovog medijskog projekta, ali se oformljuje internet televizijski portal „Nuit“. Zaposlen na Univerzitetu u Nišu na poslovima snimatelja i montažera i zadužen je za odnose sa javnošću. Njegov otac je rođeni Caribrođanin. Rado je prihvatio poziv za saradnju sa portalom „Far“, za koji smatra da je multimedijalni dvojezični informator pravovremenog i objektivnog izveštavanja.

Bez komentara

Ostavi komentar