a
 

U petak izložba slika i rukotvorina migranata u Domu kulture u Bosilegradu

Ustanova Centar kulture „Bosilegrad“ i  KIRS-PTC Bosilegrad, u petak, 12. januara organizuju izložbu slika i rukotvorina migranata, koji su privremeno smešteni u prihvatnom centru u Bosilegradu.

Postavka pod nazivom “Na putu kroz Bosilegrad“ sadrži slike mlade umetnice Mahboobah Taheri i rukotvorine migrantkinja, nastalih tokom njihovog boravka u prihvatnom centru.

Pokrovitelji ove izložbe su Organizacija IAN u saradnji sa Grupom 484, Ambasadom Kraljevine Norveške i opštinom Bosilegrad.

Otvaranje izložbe u holu Doma kulture zakazano je za 17:00 časova.

B. Ivanov

Foto: Božidar Ivanov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar