a
 

Počeli radovi na rekonstrukciji Doma za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji Doma za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu. Finansijer je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, koja je za ovu namenu izdvojila oko 30 miliona dinara sa PDV – om. Opština Dimitrovgrad preuzela je troškove izrade projektne dokumentacije i nadzora nad gradilištem, rekao je u izjavi za FAR, Boban Petrov, pomoćnik predsednika opštine.

„Nakon pripreme gradilišta koje je trajalo 20 – ak dana, danas su zvanično započeti radovi na rekonstrukicji Doma, koji podrazumevaju spoljašnje i unutrašnje uređivanje zgrade. Kompletna rekonstrukcija kotlare, radovi na fasadi, renoviranje zidova i podova, zamena vrata su samo neki od radova koji će, između ostalog, biti izvršeni na ovom objektu“ – rekao je Petrov.

Izvođač radova na rekonstrukciji Doma za smeštaj starih lica je pirotska firma “Kim Tim“, dok je rok zs njihov završetak oko 130 dana.

 А. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar