Nezavisno društvo novinara Vojvodine slavi 28. rođendan

Nezavisno društvo novinara Vojvodine obeležava 28. rođendan u četvrtak, 25. januara.

Tokom popodneva održaće se Konferencija „Informisanje na jezicima nacionalnih manjina – na sporednom koloseku“, koja počinje u 12 i trajaće do 16 časova. Na njoj će govoriti predstavnici međunarodnih organizacija, manjinskih medija, nacionalnih saveta, kao i predstavnici udruženja i medijski eksperti, ali i mlade kolege sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

„Na skupu, koji organizujemo uz podršku organizacije Civil Rights Defenders, predstavićemo izveštaje, istraživanja, ali i delove alternativne Medijske strategije koje se odnose na manjinsko informisanje, a koju je izradila Koalicija novinarskih i medijskih udruženja. Cilj nam je da čujemo i vaše mišljenje o ovoj, po našem mišljenju nepravedno zaspostavljenoj temi naše medijske scene“, kažu iz Društva.

Prigodni program proslave 28. rođendana počinje u 18.30, kada će,posle kratkog uvodnog obraćanja, biti dodeljene godišnje nagrade našeg udruženjai. Potom će uslediti tribina „Začarani medijski i politički krugovi – 28 godina“, koja će se održati u periodu od 19 do 20.30 časa, a biće – pretpostavljate – reči o brojnim aktuelnim temama i hroničnim i akutnim problemima naše uzavrele medijske i političke scene.

Na tribini će govoriti: Sanja Kljajić, Maja Stojanović, Slaviša Lekić, Slobodan Arežina i Teofil Pančić.

Izvor: NUNS/NDNV

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar