a
 

Putevi u opštini Dimitrovgrad prohodni u zimskim uslovima – ekipe JP “Komunalac” stalno na terenu

Svi putevi putevi u opštini Dimitrovgrad prohodni su u zimskim uslovima, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, kaže za portal FAR opštinski inspektor za drumski saobraćaj Saša Markov.

Prema njegovim rečima, ulice u gradu i prigradskim naseljima su očišćene, a saobraćajnice na teritoriji opštine se čiste po prioritetu.

Ekipe JP „Komunalac“ su stalno na terenu – jedna ekipa upućena je na čišćenje puteva u rejonu Burela, druga u rejonu sela Poganovo i Dragovita, dok treća ekipa čisti puteve u rejonima Zabrđe i Visok.

Visina snega na području Meteorološke stanice u Željuši je 11 cm, a u višim delovima opštine dostiže visinu i do 30 cm.

Za sada nema većih problema, ali zbog snega i leda na kolovozu učesnicima u saobraćaju se savetuje krajnje oprezna vožnja i obavezna upotreba zimske opreme, naročito u višim delovima opštine.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar