a
 

Škole u Dimitrovgradu obeležavaju Dan Svetog Save prigodnim programom

Dan Svetog Save – srpskog princa i monaha, igumana manastira Studenica, književnika, diplomate, prosvetitelja i prvog srpskog arhiepiskopa, i ove godine kao i do sada biće prigodno obeležen i u školama u Dimitrovgradu.

Obeležavanje praznika u subotu, 27. januara, za učenike Osnovne škole „Hristo Botev“ koji pohađaju versku nastavu počeće već u 8:30 časova, kada će prisustvovati prazničnoj liturgiji i sečenju slavskog kolača u crkvi Roždestvo Presvete Bogorodice, kaže direktor Osnovne škole Katarina Simeonov.

Svetosavska akademija u organizaciji Osnovne škole “Hristo Botev” 2017. godine

Učenici nižih razreda iz centralne škole posetiće svoje vršnjake – osnovce u Željuši, koji će, sa početkom u 8:30 časova, za svoje drugare iz Dimitrovgrada izvesti prigodan program koji su spremili zajedno sa svojim učiteljima.

U 10:00 časova u centralnom holu Osnovne škole „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu biće održan program za starije razrede, a u 11:00 i za kolektiv škole i zvanice. Na pripremi programa sa učenicima rade nastavnici srpskog jezika. Učenici će moći da uživaju u svetosavskom posluženju, a za zaposlene u školi biće priređen koktel po završetku programa, najavljuje Simeonova.

Program povodom obeležavanja Dana Svetog Save u Gimnaziji “Sv. Kirilo i Metodije” 2017. godine

Dan Svetog Save biće obeležen i u Gimnaziji „Sv. Kirilo i Metodije“, gde će, prema rečima direktora Snežane Simeonov, prigodan program biti održan u holu škole sa početkom u 10:00 časova. Zajedno sa učenicima program pripremaju profesori srpskog jezika u Gimnaziji.

D. Jelenkov

Foto: Internet portal FAR / Ivica Ivanov

Bez komentara

Ostavi komentar