a
 

Severozapadni deo bosilegradske opštine teško prohodan zbog snega

Putni pravci na teritoriji opštine Bosilegrad su prohodni, a snežne padavine zadaju probleme jedino na deonicama u planinskim predelima. Na 80 odsto putne mreže saobraćaj se odvija nesmetano, a u višim delovima sela Gornja i Donja Ržana, Ploča, Musulj i Gornja Ljubata visina snežnog pokrivača iznosi oko 50 centimetara, saopštio je predsednik opštine Bosilegrad i šef tima za bezbednost Vladimir Zaharijev.

Zimska služba javnog preduzeća “Građevinsko zemljište i putevi” juče  je očistila putne pravce u selima bosilegradska i Gloška Lipa i mahalama Piperkovci i Dolinci u selu Donja Ržana, a danas prema najavama nadležnih biće obuhvaćeni i mahalski putevi u selu Ploča. Uz pomoć mehanizacije javnog preduzeća “Usluga” danas će od snežnih padavina biti očišćen i putni pravac prema Kolčinoj Garini u selu Gornja Ljubata.

Ostali putni pravci, kao i ulice u gradu i selu Rajčilovci redovno se čiste i posipaju peskom i rizlom, te su prohodni za vozila, ali se savetuje oprezna vožnja, poručuju iz zimske službe.

B. Ivanov

Foto: arhiva Internet Portal Far /Gorjan Milanov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar