Uz konferenciju, tribinu i nagrade NDNV u četvrtak 25. januara obeležava 28. rođendan

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, najstarije udruženje nezavisnih novinara na prostoru bivše Jugoslavije, obeležiće u četvrtak 25. januara 28. Rođendan. Tim povodom biće organizovane konferencija i tribina, a biće dodeljene i tradicionalne godišnje nagrade koje dodeljuje to udruženje.

Tokom dana biće održana konferencija “Informisanje na jezicima nacionalnih manjina – na sporednom koloseku”, na kojoj će govoriti predstavnici međunarodnih organizacija, manjinskih medija, nacionalnih saveta, kao i predstavnici udruženja i medijski eksperti, ali i mlade kolege sa Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, saopštio je NDNV.

Na tom skupu, koji NDNV organizuje uz podršku organizacije Branitelji ljudskih prava (Civil Rights Defenders), biće predstavljeni izveštaji, istraživanja, ali i delovi “alternativne Medijske strategije” koje se odnose na manjinsko informisanje, a koju je izradila Koalicija novinarskih i medijskih udruženja, navodi se u saopštenju za javnost.

Nakon konferencije program obeležavanja rođendana biće nastavljen dodelom godišnjih nagrada NDNV-a, nakon čega će biti održana tribina “Začarani medijski i politički krugovi – 28 godina”.

Na tribini će govoriti novinarka Sanja Kljajić, Maja Stojanović iz Građanskih inicijativa, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić, programski direktor Radio-televizije Vojvodine Slobodan Arežina i novinski pisac Teofil Pančić, piše u saopštenju.

NDNV je osnovan u januaru 1990. godine, kao odgovor na političke čistke koje je u medijima sprovodio Miloševićev režim i kao protestni odgovor na ratnohuškačku propagandu koja je već tada počela da se sprovodi u državnim medijima u Srbiji.

Izvor: Autonomija

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar