Uručene nagrade najuspešnijima u sportu Dimitrovgrada u 2017. – Fudbaler Branislav Ivanov sportista godine

U Sportskoj hali u Dimitrovgradu danas su uručene nagrade i priznanja najuspešnijima u sportu Dimitrovgrada, a laskavo priznanje najboljeg sportiste u 2017. godini poneo je Branislav Ivanov, fudbaler Balkanskog. Plaketu i vaučer u iznosu od 15. 000 dinara za kupovinu sportske opreme Ivanovu je dodelio predsednik SO Dimitrovgrad Zoran Đurov.

Branislav Ivanov je standardni prvotimac dimitrovgradskog zonaša. Celu svoju karijeru proveo je u Balkanskom, za koji je do sada prema ličnoj evidenciji odigrao 496 utakmica i postigao 209 golova. Za prvi tim debitovao je 2000. godine i do dan danas je nezamenljivi član prve postave. Podatak vredan svakog poštovanja je i taj što ovaj korpulentni centarfor nije dobio nijedan crveni karton u svojoj karijeri. U prethodnoj godini odigrao je 25 utakmica za svoj tim i postigao 7 golova.

Na današnjoj svečanosti Nebojša Rangelov, strateg FK „Balkanski“ proglašen je za najboljeg trenera, Karate klub „Caribrod“ za najuspešniji sportski kolektiv, Milica Stoicev, članica Atletskog kluba „Balkan“ za najuspešniju mladu sportistkinju, dok je kapiten kadetske selekcije Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“ Veljko Milanov najbolji mladi sportista opštine Dimitrovgrad u 2017. godini. Nagrada za doprinos u razvoju sporta otišla je u ruke Dragana Dončeva, trenera FK „Željuša“. Specijalna nagrada pripala je članu Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“ Igoru Petrovu koji je dobio najviše glasova za najboljeg sportistu u izboru slušalaca “Radio Caribroda“.

Posebna priznanja dodeljena su fudbalerima Davoru Petrovu i Bobanu Vasovu, rukometašicama Tamari Georgijev Radojević i Kristini Georgijev Graovac, odbojkašici Mariji Ivanov, košarkaškom treneru Nenadu Petroviću, profesoru fizičkog vaspitanja Ivici Markovu, kao i dvojici članova udruženja „Caribrod“ Emilu Đorđeviću i Nikoli Milanovu. Priznanja su uručena i članovima porodica Zorana Mladenova – Mladže i Aleksandra Aleksova, prerano preminulim sportistima koji su za života dali veliki doprinos u promociji rekreativnog i sportskog načina života.

Nagradu “Sportske nade“ dobili su šahistkinja Jana Stoimenov, atletičarka Sara Jelenkov, fudbaleri Strahinja Todorov, Dimitrije Hristov, Filip Taškov, rukometaši Strahinja Simov i Andrija Dimov i teniser Aleksa Salijević.

Manifestaciju “Izbor najboljih u sportu Dimitrovgrada za 2017. godinu“ organizovali su Sportsko turistički centar „Caribrod“, Sportski savez „Caribrod“, pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar