Ministar Vladan Vukosavljević: Medijska strategija praktično završena

Medijska strategija praktično je završena i ostale su samo tehničke finese da se urade, izjavio je danas u Beogradu ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević, prenosi agencija Beta.

Komisija sastavljena od medijskih eksperata praktično je završila posao na izradi strategije i ostale su samo finese”, rekao je ministar na Fakultetu Dramskih umetnosti.

“Glavni stavovi su završeni, ostale su da se obave samo neke konsultacije sa odredjenim ministarstvima i verujem da ćemo uskoro poslati medijsku strategiju na javnu raspravu”, rekao je Vukosavljević i dodao da ne zna precizno kada će taj strateški važan dokument biti pušten u javnu raspravu.

Ministar je naveo da je narpavljen napredak od 10 odsto, koliko je početkom januara nedostajalo da strategija bude završena i dodao da je opravdano što još nedostaju tehničke finese na uprilčavanju tako složenog dokumenta kao što je medijska strategija.

Ministar je izrazio žaljenje što se predstavnici nekih medijskih udruženja nisu vratili u tim za izradu te strategije.

“Sa naše strane svi njihovi uslovi su praktično prihvaćeni, ohrabrivali smo ih, bez obzira na njihov formalni status, da daju svoj doprinos, formalno, neformalno u izradi medijske strategije”, rekao je ministar.

Vukosavljević je izrazio žaljenje što se u radnu grupu nisu vratili predstavnici novinarskih udruženja iako su “prihvaćeni svi njihovi uslovi”.

Medijska strategija je veoma važan dokument za naredni period od pet godina, dodao je Vukosavljević nakon što je sa dekanom FDU Milošem Pavlovićem potpisao ugovor povodom podrške Svetskom kongresu Medjunarodne federacije za pozorišna istraživanja koji će u Beogradu od 9. do 13. jula okupiti oko 1.000 istraživača iz celog sveta.

Ministar je pre mesec dana rekao da je Medijska strategija završena 90 odsto i da očekuje da taj dokument bude gotov do kraja januara ili najkasnije u prvih nekoliko dana februara.

I danas je ponovio da će ona biti gotova početkom februara.

 Izvor: Beta

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar