a
 

U Pančevu održana tradicionalna zavičajna proslava „Šopsko veče“

Pod motom „Ima ni mnogo, ama se ne poznavamo“, i ove godine, sedmi put zaredom, u Pančevu je održana tradicionalna zavičajna proslava – „Šopsko veče“. Kao i prethodnih godina, okupljanje se organizuje uoči praznika Sveti Trifun – Zarezoja, a organizator manifestacije je Udruženje građana bugarske nacionalne manjine „Šopsko oro“ iz Pančeva.

Kristalna dvorana restorana „Banatski kutak“ ove godine je okupila oko 170 gostiju, koji su uživali u druženju i tradicionalnim kulinarskim specijalitetima. Za dobru atmosferu pobrinuli su se i muzičari Nenad Dimitrov, Aleksandar Vasov, Predrag Manov i Goran Jovanović, kao i članovi KUD „Stanko Paunović“ iz Pančeva, koji su obradovali prisutne izvođenjem spleta šopskih igara.

Među brojnim zvanicama bili su i konzul Ambasade Republike Bugarske u Beogradu Georgi Hristov, većnik za obrazovanje i informisanje opštine Dimitrovgrad Dejan Milev, Dalibor Milanov kao predstavnik KIC „Caribrod“, Irina Bogdanović iz Udruženja Rusa i njihovih potomaka „Romaška“ iz Pančeva, organizator manifestacije „Bugarijada“ Žarko Jeftimov, predstavnici NIS Gazprom iz Pančeva, kao i predsednik Udruženja „Šopsko oro“ Zoran Rajkov.

Ovogodišnjeg kmeta Vukašina Veselinova naslediće Danijela Gvozdenović, koja je odabrana da iduće godine bude domaćin ovog okupljanja.

U foto-galeriji pogledajte i deo atmosfere sa ovogodišnje „Šopske večeri“, koju je zabeležio Jovica S. Mihajlov.

D. Jelenkov

Foto: Jovica S. Mihajlov

Bez komentara

Ostavi komentar