Stefan Nakov osvojio bronzanu medalju na 21. izdanju Kadetskog festivala Centralne Srbije u šahu

Četvoro članova Šahovskog kluba „Caribrod“ iz Dimitrovgrada zabeležilo je uspešan nastup na 21. izdanju Kadetskog festivala Centralne Srbije u šahu, koji je održan od 8. do 11. februara u Kraljevu.

Stefan Nakov je od ukupno 13 šahista, u konkurenciji dečaka do 8 godina osvojio bronzanu medalju. Nakov je iz 9 odigranih kola sakupio 6 poena. Kod dečaka do 14 godina starosti Nemanja Todorov je zauzeo 10. mesto sa osvojenih 4,5 poena u konkurenciji 19 takmičara.

U konkurenciji devojčica do 10 godina ukupno je nastupilo njih 14, među kojima su bile i Jana Stoimenov i Milica Zarkov iz ŠK „Caribrod“. Jana je imala učinak od 4,5 poena, što je bilo dovoljno za 6. poziciju, dok je Milica sa 4 poena zauzela jedno mesto niže na tabeli.

Svih četvoro članova ŠK „Caribrod“ obezbedilo je učešće na prvenstvu Srbije u šahu koje će biti održano od 1. do 8. aprila u Novom Sadu.

Na šahovskoj smotri u Kraljevu učestvovalo je oko 200 dece, a turnir je organizovao  Šahovski savez Centralne Srbije i Šahovski klub „Sloga“ iz Kraljeva.

 A. Todorov

Foto: Roki Stoimenov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar