a
 

Počeo XIX Salon knjige i grafike u Pirotu

U hali „Kej“ u Pirotu sinoć je otvoren XIX Salon knjige i grafike.

Salon je otvorio poznati književnik Vladimir Pištalo, a prve večeri održana je i promocija njegovog najnovijeg romana „Sunce ovog dana – pismo Andriću“. Prisutnim posetiocima na otvaranju su se obratili i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, kao i direktor pirotskog Doma kulture Miško Ćirić.

U periodu do 19. februara posetioci Salona moći će da pogledaju i kupe veliki broj naslova preko 25 domaćih izdavača, kao i da proprate niz književnih promocija. Susreti sa poznatim piscima predviđeni su i za najmlađe ljubitelje knjige, a planirana su i svakodnevna izvlačenja vaučera, kao i dodela poklon-paketa u završnici Salona, najavljeno je na otvaranju.

U okviru Salona knjige i grafike, kao i prethodnih godina, biće dodeljene i nagrade autorima najboljih kratkih priča pristiglih na konkurs Doma kulture u Pirotu, na koji je ove godine prispelo više od 250 radova.

Kompletan program ovogodišnjeg Salona možete pogledati ovde.

Salon knjige i grafike organizuje Dom kulture Pirot u saradnji sa Narodnom bibliotekom i Sportskim centrom Pirot, pod pokroviteljstvom Grada Pirota, i uz podršku kompanija Dunav osiguranje i Tigar tajers. Salon će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10:00 do 20:00 časova, a ulaznice se mogu kupiti po ceni od 30 dinara za decu i 50 dinara za odrasle, dok je cena porodične ulaznice 100 dinara.

D. Jelenkov (Izvor: Pirotske vesti)

Foto: Slaviša Milanov

Bez komentara

Ostavi komentar