a
 

Novi snežni talas: Oprez za volanom

Zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu saobraćaj u Srbiji je ovog prepodneva usporen i otežan. U nižim predelima ima do pet, a u višim i do 10 centimetara snežnog pokrivača, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Posebna opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih prevoja zbog pojačanog vetra, koji stvara manje snežne nanose zbog čega kolovoz može biti sužen. Zbog zimskih uslova vožnje upotreba zimske opreme obavezna je na svim putevima u Srbiji.

Na graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, kažu nadležni iz Uprave granične policije.

Prema podacima RHMZ-a u 7:00 sati, najviše snega ima na Staroj planini (Babin zub – 70 cm), na Kopaoniku (65 cm), na Crnom vrhu (28 cm) i na Zlatiboru (25 cm). U Kraljevu je palo 10 cm snega, a Loznici, Smederevskoj Palanci i Dimitrovgradu 5 cm.

Meteorolozi za danas najavljuju oblačno vreme sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Maksimalna temeratura od 0 do 5 stepeni.

Sutra će biti oblačno vreme, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u planinskim predelima.

P. Videnov (izvor: Tanjug, AMSS, RHMZ)

Foto: Petar Videnov

 

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar