Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević: Aleksandar Gajović ostaje državni sekretar

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da državni sekretar u tom resoru Aleksandar Gajović neće biti smenjen posle izjave u kojoj je, između ostalog, rekao da novinari “nisu jedini koje napadaju”. 

Vukosavljević je novinarima rekao da je državni sekretar bio “neprecizan” u komunikaciji sa medijima, ali da bi bilo prestrogo smeniti ga zbog toga.

“Dobili smo uveravanja da je reč o jednom nesporazumu. Ako čovek ne meri svaku reč, može se naći pod opravdanim ili neopravdanim optužbama. Od njega sam dobio uveravanja da je postojala jedna margina nerazumevanja”, kazao je Vukosavljević.

On je dodao da će rad državnog sekretara biti proveravan u narednom periodu, kao i rad svakog zaposlenog u Ministarstvu kulture.

Novinarska udruženja tražila su ostavku Gajovića zbog spornog intervjua za Radio Slobodna Evropa u kom je rekao da Ministarstvo kulture i informisanja nije nadležno za napade na novinare, da novinari “nisu jedini koje napadaju”, da oni treba sami da se zaštite i da se obrate nadležnim državnim organima.

Komentarišući napade na novinarku nedeljnika “Vreme” Tamaru Skrozzu, novinara televizije N1 Nikolu Radišića i pretnje smrću Nedimu Sejdinoviću, Gajović je rekao da oni “namerno potenciraju napade na novinare koji nisu provladini” i da ga interesuje “verzija druge strane, odnosno ko, šta i da li uopšte neko stoji iza napada”.

Izvor: BETA

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar