a
 

“Dani bugarskog filma” od 1. do 3. marta u Niškom kulturnom centru

Povodom 3. marta – Nacionalnog praznika Republike Bugarske, u Niškom kulturnom centru od 1. do 3. marta biće održan tradicionalni festival „Dani bugarskog filma“.

Publika će imati priliku da pogleda tri igrana filma iz novije bugarske produkcije:

Veče posvećeno Martenici – 1. mart (četvrtak) – Film: „ODELjENjE XI a“ (2015), 84 min. /11 A клас/, Režija: Mihaela Komitova;

2.

2. mart (petak) – Film: „ŽEĐ“ (2013), 90 min. /Жажда/, Režija: Svetla Cocorkova;

3. mart (subota) – Film: „TUŽILAC, BRANILAC, OTAC I NjEGOV SIN“ (2015), 102 min. /Прокурорът, защитникът, бащата и неговия син/, Režija: Iglika Trifonova.

Festival organizuju Generalni konzulat Republike Bugarske u Nišu i Niški kulturni centar, sve projekcije počinju u 18:00 časova, a ulaz je besplatan.

P. Videnov

Foto: www.2015.zlatnaroza.bg

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Ostavi komentar