a
 

Bosilegradski planinari osvojili Trem

Desetak bosilegradskih planinara iz sportskog udruženja za planinarstvo “Mladost” učestvovalo je 24. februara u “22. Zimskom usponu na Trem” na Suvoj planini i osvojilo ovaj vrh. Akcija je okupila oko hiljadu planinara iz Srbije, Bugarske i Makedonije, a ovo je prvo učešće Bosilegrađana u ovom tradicionalnom planinarskom pohodu, koji organizuje PD “Železničar iz Niša.

“Krenuli smo od Donjeg Dušnika sa planinarima iz PD “Morič” iz Vlasotinca i PD “Trem 1810”. Išli smo stazom i stigli do prevoja Devojački grob gde smo posluženi toplim čajem. Nakon toga nastavili smo put grebenom Suve planine do vrha “Trem” (1810 m). Po povratku u Donji Dušnik domaćini su nas dočekali prigodnim programom i ručkom” – rekla je za FAR Simka Džonev, predsednica SUP “Mladost”.

Sredstva za odlazak na Trem obezbedila je opština Bosilegrad, koja uvek pomaže planinarima u realizaciji brojnih aktivnosti.

P. Videnov

Foto: iz albuma Simke Džonev

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar